In 1989 start de samenwerking tussen de jazzdansschool van Roger De Proft en de balletschool van Hedwige Hardies. . Hieruit wordt in 1992 Dansateljee geboren. Ze beginnen hun eerste seizoen met 130 dansers. In 2009 wordt Caroline Desomer voorzitter. Ondertussen dansen we met meer dan 450 leden!

Natuurlijk hou je het als dansschool niet zomaar zolang vol. Bij Dansateljee staan kwaliteit en een sterk gevarieerd aanbod garant voor een stevige basis.

We zijn er voor alle leeftijdsgroepen. Vanaf drie jaar mag je je eerste danspasjes wagen en verschillende 70-plussers kunnen vertellen dat je bij Dansateljee altijd kan en mag dansen. In ons dansaanbod vindt ieder wel iets naar zijn/haar gading.

In Dendermonde en omstreken is Dansateljee ondertussen een begrip geworden. Op alle belangrijke activiteiten (denk maar schoolfeesten, Katuit, RoPaRun, Bloemencorso, Denderpop, Walking Dender, Sportgala…) kan je ons vinden met onze herkenbare infotent en kan je genieten van onze dansoptredens/-initiaties. In 2018 zette Dansateljee met een aantal selectiegroepen in verschillende stijlen ook de eerste stappen in het wedstrijdcircuit.

Dansen komt natuurlijk op de eerste plaats maar vriendschap en het échte Dansateljee-gevoel zorgen mee voor het grote succes. Een succes dat elke twee jaar getoond wordt aan iedereen die het wil zien in een formidabele show. Ondertussen is de show uitgegroeid tot een showweekend met meerdere voorstellingen waar we meer dan 1000 toeschouwers verwelkomen. Het jaar ertussen brengen we een spaghettiweekend een musicalvoorstelling en een avond met onze selectiegroepen onder de noemer In Between.

Deze mooie resultaten liggen niet enkel aan ons gedreven lerarenteam en al onze fantastische dansers maar zijn ook te danken aan een hardwerkend bestuur en een crew die weet van wanten, stuk voor stuk enthousiaste vrijwilligers.

Wees maar zeker

Bij Dansateljee is dansen echt wel ...

... meer dan bewegen op muziek!